10 Tips Schilderen met Acrylverf

Praktische schilderen met acrylverf tips voor iedereen die net begint met acrylverf schilderen.
Acrylverf is erg veelzijdig. Het is een snel drogende verf en kan direct gebruikt worden vanuit de tube of pot, als olieverf of verdund met water of een ander medium en voor aquarellen. Hier zijn een 10 tips om je te helpen bij schilderen met acrylverf.

schilderen met acrylverf

Schilderen met Acrylverf Tip 1: Houd Acryl Verf Werkbaar

Omdat acrylverf snel droogt, knijp je een beetje verf uit een tube.  Wanneer je een ‘normale’ plastic palet gebruikt investeer in een spray fles, zodat je met fijne nevel regelmatig op de verf kunt sproeien om deze vochtig te houden. Je kunt gebruik maken van een zogenaamde “stay-wet palet” waar de verf op een vel vetvrij papier zit boven op een vochtig stuk aquarel papier. Nadeel van dit type palet is dat deze geen gaatje voor je duim hebben.

Schilderen met Acrylverf Tip 2: Dep Je Penselen

Houdt een stukje keukenpapier of oude doek naast je waterpot en maak er een gewoonte je penselen droog te deppen nadat je ze hebt gespoeld. Dit voorkomt dat druppels water langs je kwastharen en over je schilderij  lopen en vlekken veroorzaken.

Schilderen met Acrylverf Tip 3: Ondoorzichtig of Transparant

Als je acrylverf dik op brengt – hetzij direct uit de tube of met zeer weinig water toegevoegd – of indien gemengd met een beetje wit, kan alle acrylverf ondoorzichtig zijn. Indien sterk verdund, kan acrylverf worden gebruikt als aquarelverf of  zelfs voor airbrush

Schilderen met Acrylverf Tip 4: Acrylverf versus Aquarelverf

Wanneer acrylverf droogt, is het permanent en in tegenstelling tot een aquarelverf, is niet oplosbaar en kan het overschilderd worden zonder angst voor verstoring van de bestaande beschildering. De kleuren van de latere schildering mengen zich optisch met de eerder opgebrachte acryllaag. Een aquarel verflaag kan worden vervaagd/verwijderd met behulp van water en een doek.

Schilderen met Acrylverf Tip 5: Denk

The Best Essay Writing Service - EssayBox.org

DUN Wanneer Je Transparant Wilt Werken

Wanneer je een transparante acryllaag wilt schilderen, moeten deze worden opgebouwd in dunne acryl lagen, een dikke laag zal een glanzend oppervlak produceren.

Schilderen met Acrylverf Tip 6: Verbeter Strijkbaarheid Zonder Kleurverlies

Om de strijkbaarheid van een acrylverf kleur met een minimaal verlies van kleur kracht te verbeteren, kun je bij normaal gebruik acrylverf verdunner gebruiken in plaats van alleen water.

Schilderen met Acrylverf Tip 7: Mengen van Acrylverf

Omdat acrylverf snel droog, moet je betrekkelijk snel werken als kleuren wilt mengen. Wanneer je op papier werkt zal bevochtigen ervan droogtijd van acrylverf verkorten en je schilder tijd verlengen.

Schilderen met Acrylverf Tip 8: Scherpe Randen

Schilders plakband kan worden gebruikt op en worden verwijderd van een bestaande gedroogde acrylverf laag zonder deze te beschadigen. Dit maakt het gemakkelijk om scherpe / rechte randen te maken.  Zorg ervoor dat de randen van de tape stevig vastgedrukt zijn en dat je de acryllaag niet te dik aanbrengt bij de randen, anders krijg je geen mooie lijn als je het afplakband eraf trekt.

Schilderen met Acrylverf Tip 9: Afwasmiddel met Maskeervloeistof

Maskeer vloeistof kan worden gebruikt bij acryl schilderen, maar ook aquarelleren.  Het wordt gebruikt voor het  tijdelijk afdekken van geschilderde delen van het werk die moeten worden beschermd als er wordt geschilderd met verf op waterbasis. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je het overschilderd. Schilder niet te dik verf erover.
Zodra maskeren vloeistof is opgedroogd in een borstel is het bijna onmogelijk te verwijderen. Dompelen een kwast eerst in afwasmiddel om het maskeer vloeistof gemakkelijker te verwijderen.

Schilderen met Acrylverf Tip 10: Gebruik Acrylverf Als Lijm Voor Collages

Mits je acrylverf vrij dik gebruikt kun je allerlei voorwerpen die niet te zwaar zijn vast zetten in je schilderwerk en acrylverf zal werken als een lijm in een collage.

Wanneer Schilderen Met Acrylverf Niet Je Passie Is Dien Je Niet Hier Te Kijken ..>>

Pin It


Category: Abstract

Similar articles: