Een abstract schilderij maken

 1. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 20

  1

  Leg het schildersdoek op de grond. Veel abstracte kunstenaars geven aan dat ze zo dichter bij het werk kunnen zijn. Als je een gestueel abstract schilderij maakt (ook wel bekend als actionpainting), dan zal het op deze manier gemakkelijker zijn om de verf op verschillende manieren op het doek aan te brengen.

  • Heb niet het idee dat je het doek tijdens het schilderen niet kunt verplaatsen. Je maakt misschien wel een uniek schilderij door op de grond te beginnen en het schildersdoek dan rechtop neer te zetten terwijl de verf nog nat is.

 2. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 21

  2

  Maak je hoofd leeg. Bij het maken van een gestueel abstract schilderij probeer je geen herkenbare afbeeldingen te maken. Concentreer je in plaats daarvan op het aanbrengen van de verf op het doek. Probeer verschillende methoden uit en kijk wat je leuk vindt.

 3. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 22

  3

  Meng de verf op het schildersdoek zelf. Omdat het bij het maken van een gestueel abstract schilderij meer om het schilderproces gaat, hoef je je geen zorgen te maken over het van tevoren maken van een specifiek palet waar je mee kunt werken. Meng de kleuren in plaats daarvan tijdens het schilderen zelf.

 4. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 23

  4

  Giet verf op het doek (optioneel). Het gieten van verf op het doek is simpelweg één manier om een compleet uniek en niet van tevoren bedacht schilderij te maken. Giet zo veel of zo weinig mogelijk verf op het doek als je maar wilt.

  • Je kunt de verf ook steeds vanaf een andere

   The Best Essay Writing Service - EssayBox.org

   hoogte op het doek gieten. Door de verf vanaf een grote hoogte te gieten zul je naar alle waarschijnlijkheid spetters maken. Als je de verf juist van dichtbij op het doek giet, zul je meer controle hebben en preciezer kunnen werken.

 5. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 24

  5

  Spat of druppel verf op het doek (optioneel). Gebruik het hulpmiddel van je keuze en dompel dit onder in de verf. Schud dan met het hulpmiddel of tik er tegenaan om verf op het doek te spatten. Je kunt het hulpmiddel ook boven het doek houden zodat de verf er vanaf kan druppelen.

  • Je kunt penselen, rietjes, verstuivers of oude tandenborstels gebruiken om de verf op het doek te spatten of te druppelen.

 6. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 25

  6

  Doe je ogen dicht en probeer dan te schilderen. Als er een ding is waar de meeste abstracte kunstenaars het over eens zijn, dan is dat dat een abstract schilderij de werkelijkheid niet moet weergeven. Een van de beste manieren om te voorkomen dat je per ongeluk een herkenbare vorm schildert is om te schilderen met je ogen dicht.

  • Laat het penseel met de verf over het doek bewegen zonder je zorgen te maken over het beeld dat je creëert. Bij dit type schilderij draait het meer om de ervaring dan om het eindresultaat.

 7. Titel afbeelding Create an Abstract Painting Step 26

  7

  Stop op het moment dat je denkt dat het schilderij af is. Ga niet terug om het schilderij te verbeteren of bij te werken. Werk ook niet te lang aan je schilderij, maar leer om het af te ronden op het moment dat jij denkt dat het klaar is.


Category: Abstract

Similar articles: